Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@19:03:05 GMT

قره باغ جزيي از خاک آذربايجان وجهان اسلام است

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۴۹۴۲۴

قره باغ جزيي از خاک آذربايجان وجهان اسلام است

خبرگزاري آريا-احمد بايبوردي؛ قره باغ قبل از آنکه از اهميت ايدئولوژيک برخوردارباشد در منطقه قفقاز جنوبي براي دو کشور درگير و سه کشور پيرامون، ايران، ترکيه و روسيه داراي اهميت ژئوپوليتيک است. از سوي ديگر با تبديل بحران اين منطقه کوچک به کارت بازي بزرگ در دوره پسا شوروي اهميت بين المللي يافته است.
اردوگاه مسيحي و اسلامي و حتي يهودي به بازي در اين منطقه وبا اين کارت ادامه مي دهند و دست اردوگاه مسيحي برتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرزميني که در قرون گذشته و تا قبل از عهد قاجار کاملا مسلمان و شيعه نشين بود بيش از 22 سال است که کاملا مسيحي شده است.

هرگونه تغيير به نفع ارمنستان به زيان ترکيه و آذربايجان و مسلمانان منطقه خواهد بود. انتشار اخباري در مورد اسکان تعداد قابل توجهي از ارامنه سوريه و کردهاي پ.ک.ک در منطقه قره باغ با همکاري ارمنستان و روسيه با هدف تدارک براي عمليات ايذايي از سوي روسيه عليه ترکيه، نمودي از اهميت اين منطقه براي روسيه است.عليرغم انفکاک بين ايران و مناطق آنسوي ارس در دوره قاجار، بين ايران و جاي جاي اين مناطق علي الخصوص قره باغ، ريشه هاي مستحکم تاريخ و فرهنگ اصيل و طولاني قابل شناسايي و مشاهده است.

در معماري، شعر، فرهنگ و ادب، و در تاريخ قره باغ و همچنين تاريخ ادبيات زادگاه صدها شاعر و هنرمند، اين مشترکات تاريخي( موسيقي- مثل موسيقي قره باغ شکسته سي، هنر، ... ) هويدا بوده است. در تاريخ و ادبيات ايران نام و مشخصات بيش از 60 شاعر و سخن سراي قره باغي ثبت گرديده است که به زبان همگاني ايرانيان اشعارشان موجود و زينت بخش کتابخانه ها و مراکز علمي و ادبي مي باشد. اين شعرا علاوه بر فارسي، به ترکي آذري هم اشعاري سروده اند که بخش عمده آن مدايح و مراثي سالار شهيدان امام حسين (ع) مي باشد. جالب آنکه قره باغ از نظر تعداد شعراي فارسي سرا در صدر نواحي همجوار خود نظير شيروان، گنجه و باکو قرار دارد.

نام قره باغ نخستين بار در آغاز سلطنت آق قويونلوها آمده و سپس در گاه نگار گرجي صده چهاردهم و کتاب نزهه القلوب، نوشته حمدالله مستوفي قزويني، از آن ياد شده است. اين نام در نوشته هاي اسلامي و ايراني بصورت قره باغ، قراباغ، قاراباق، غراباغ و قاراباغ آمده است.

از زمان مغول قسمت جنوبي اران (آران) قره باغ خوانده مي شود. در آثار نويسندگان ايراني از اين منطقه با نام قره باغ، قره باغ ارِّان ياد شده، براي مثال عبدالرشيد خوافي در کتاب مجمع الانساب معروف به حافظ ابرو و رشيدالدين فضل اله همداني و ديگران نام اين سرزمين را قره باغ اران ذکر کرده اند.   روستاها و محلات مختلف و متعددي در آذربايجان شرقي و اردبيل به قره¬باغ نامگذاري شده است. و بسياري از آداب و رسوم و تمدن انسان ساز اسلامي در ميان اين دو ملت شبيه هم ساري و جاري بوده است، و همچنان مثل گذشته اين اسلوب زندگي در ميان ملتها جريان دارد.


مسئله قره باغ تهديدي براي دنياي اسلام بوده و ارامنه اشغالگر از همان ابتدا با اسلام، سازگاري روحي نداشته اند، به عنوان مثال در قرن 17 گروهي از ارامنه افراطي اشغالگر در ظاهر به اسلام روي آوردند به طوري که با گذشت  300 سال نتوانستند خود را با اسلام وفق بدهند و اکنون در مناطقي از قفقاز و ترکيه ساکن مي باشند. بايد به موضوع و مشکل قره‌باغ به عنوان پاره‌اي از خاک اسلام حساسيت داشته باشيم و قطعا اين نشست‌ها در ادامه در دانشگاه‌ها و مراکز علمي و پژوهشي استان نيز برگزار مي‌شود .

چرا که اين مناقضات بخشي از خاک اسلام است و به گواهي تاريخ نيز قبل از معاهده ننگين ترکمن چاي جزو خاک ايران بوده است.از سال 1918 اين منطقه از ايران جدا شده و تحت نظر اتحاديه جماهير شوروي قرار گرفت و اين خود آغازي براي حضور ارمني‌ها در اين منطقه بود که بعدها منطقه قره‌باغ که يک سوم خاک آذربايجان را شامل مي‌شود اشغال کردند.ارمني ها در داخل کشورمان همواره مورد احترام مردم کشورمان بوده اند.

اخيرا تصويري از سلفي رييس جمهور خودشيفته ارمنستان در باشگاه آرارات منتشر شده که در ضمينه آن پرچمي موهن مبني برا تعلق قسمت جدا شده قره باغ به ارمنستان تاکيد مي کند اين حرکات ورفتار هاي ساختارشکانه در راستاي منافع استکبار جهاني ورژيم صهيونيستي است چرا که بر اساس باورهاي عمومي وتاريخي منطقه قره باغ جز جدايي ناپذير آذربايجان بوده وخواهد بود.متاسفانه در اثر بي کفايتي وسر سپردگي حاکمان جمهوري آذربايجان کماکان در اشغال ارمنستان قراردارد.

اگرغيرت وشهامت امثال باکري ها وتجلايي ها وسردارن لشکر عاشورا اندکي در حاکمان آذربايجان بود تاکنون قره داغ به آغوش جهان اسلام بر گشته بود.جمهوري آذربايجان با دارا بودن تجهيزات نظامي برتر به راحتي مي تواند در عرض يک هفته منطقه قره باغ را به کشور خود برگرداند  ولي بي کفايتي حاکمان ومصلحت سنجي آنها اجازه چنين کاري به آنها نمي دهد.ما ضمن محکوم کردن اين حرکات ساختار شکنانه از طرف برخي از هم وطن نان ارمني به صراحت اعلام مي کنيم قره باغ جزيي انکار ناپير از کشور جمهوري آذرباجان است واميدواريم روز به جايگاه اصلي خود برگردد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۴۹۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله

ایسنا/آذربایجان شرقی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت استراتژیک پروژه جاده جلفا_کلاله، بر همکاری همه دستگاه‌های اجرایی با قرارگاه خاتم‌الانبیا در اجرای این پروژه طبق برنامه زمان‌بندی تاکید کرد و گفت: کمیته ویژه‌ای در استانداری برای پیگیری این پروژه تشکیل می‌شود.

مالک رحمتی در جلسه مشترک با قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا که با موضوع پروژه محور جلفا_کلاله برگزار شد، اظهار کرد: از روزی که قرار شد این پروژه شروع شود قرارگاه عاشورا به بهترین شکل ممکن کار را آغاز کردند، هرچند که انتظار بیش از این‌ها است.

وی افزود: همه باید با تسهیل‌گری و همراهی با این پروژه نقش خود را ایفا کنند تا به هدف بزرگی که نظام به دنبال آن است با کمک همدیگر برسیم.

وی ادامه داد: آن‌چه که در این پروژه اتفاق افتاده یک پیگیری بسیار مهم و دیپلماسی موفقی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد، چرا که در ترانزیت بین‌المللی به دنبال یک شیطنتی بودند که ایران را حذف کنند اما به برکت دیپلماسی و پیگیری موفق و موثر دولت، کشورهای همسایه نقش فعال ایران را در این حوزه پذیرفتند و در حال حاضر، حفظ جایگاه استراتژیک ایران در منطقه قفقاز و عینیت‌بخشی به اثرگذاری بین‌المللی کشورمان منوط به اتمام این پروژه است.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه توسعه متوازن استان‌ها از اولویت‌های دولت است، گفت: ما در آذربایجان شرقی منطقه آزادی را داریم که برای کشور ارزآوری دارد و برای استان نیز یک شاهراه اقتصادی محسوب می‌شود و اگر ما بین‌المللی، ملی، استانی، شهرستانی و حتی روستایی به موضوع نگاه کنیم اهمیت بالای این جاده مشخص می‌شود و از همه ابعاد، استراتژیک بودن این جاده محرز است و هیچ بهانه‌ای برای همراهی نکردن وجود ندارد.

وی با بیان اینکه موضوع ترانزیت در بحث توسعه بسیار مهم است، مطرح کرد: اگر در این مسیر به دنبال رونق اقتصادی هستیم باید ترانزیت رونق بگیرد و اگر این جاده محقق شود، ترانزیت رونق خواهد گرفت و به دنبال آن جدای از فواید اقتصادی که به دنبال خواهد داشت، جذب گردشگر هم اتفاق خواهد افتاد.

وی بیان کرد: یکی از سیاست‌هایی که در استان حتما باید به آن کمک کنیم تا اقتصاد و توسعه اقتصادی ما وابسته به نفت نباشد، توسعه گردشگری است و همه ظرفیت‌های لازم برای این امر در منطقه ارس جمع شده است.

رحمتی خاطرنشان کرد: در طول این ۱۰۷ کیلومتر تعداد زیادی روستا وجود دارد که اگر این جاده احداث شود، خدمت رسانی به آنها افزایش خواهد یافت و به رشد، کارآمدی و توسعه منطقه آزاد نیز کمک خواهد کرد.

وی از تشکیل یک کمیته ویژه برای پیگیری این پروژه خبر داد و گفت: این کمیته به ریاست استاندار، ماهانه تشکیل می‌شود و کار هماهنگی دستگاه‌ها و تصمیمات استانی را برعهده خواهد داشت.

وی ادامه داد: نگاه قرارگاه خاتم‌الانبیا به پروژه اقتصادی نبوده و ماموریت‌محور است، ما نیز وظیفه داریم از دولت و سازمان برنامه و بودجه پیگیری‌های لازم را برای تخصیص اعتبار آن انجام دهیم.

استاندار آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه تقسیم کار در چنین پروژه مهمی از اهمیت بالایی برخوردار است، اظهار کرد: شرایط پروژه ایجاب می‌کند پراکندگی کارگاه‌ها را افزایش دهیم تا سرعت پیشرفت آن بیشتر شود.

وی بر رعایت زمان‌بندی اجرای پروژه تاکید کرد و افزود: انجام زمان‌بندی برای اجرا و اتمام این پروژه از اهمیت بالایی برخوردار بوده و لازمه آن تحویل نقشه‌ها توسط کارفرما و انجام مطالعات زیست محیطی است.

وی در پایان تاکید کرد: در طول مسیر پروژه ۱۰۷ کیلومتری، چند نقطه برای احداث مجتمع‌های رفاهی برای ارائه خدمات به مردم و مسافران در نظر گرفته شود تا اجرای پروژه برای مسافران و مردم خسته‌کننده نباشد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، رحمتی یادآوری کرد: این پروژه، جاده‌ای خواهد بود که کشورهای همسایه ما از آن استفاده خواهند کرد بنابراین قرارگاه در کنار کارهای خوبی که همیشه انجام داده، به این منطقه نیز حساسیت ویژه‌ای داشته و از آخرین مطالعات، دانش علمی و تکنولوژی بهره گیرد تا یک افتخار دیگری رقم بخورد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • بازداشت ۷ نفر اراذل و اوباش در منطقه رواسان تبریز
  • ضرورت همکاری دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد
  • امام صادق (ع) مبانی درست اسلام را دقیق تبیین کرد
  • لزوم همکاری همه دستگاه‌ها در اجرای پروژه استراتژیک جاده جلفا-کلاله
  • نجات ۷ نفر از اهالی بومی منطقه در ارتفاعات شهرستان خوی
  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزیی، ایران قوی را بسازد
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام